Панирани сиренца в Air Fryer
Необходими продукти
- 300 гр сирене, кашкавал, моцарела или друго меко сирене
- 3 с.л царевично нишесте
- 1 яйце
- 1 ч.ч. галета
- 1 ч.л. риган
- 1/2 ч.л сол
- Чесън на прах
Начин на приготвяне
Сиреното се настъргва (може да се използва моцарела или кашкавал).
Уредът се загрява на 200 градуса. От сиренето се оформят продълговати пръчици или топчета, които се овалват в царевичното нишесте. Оставят се във фризер за 40 минути.
В купа се смесват сол, чесън на прах и галета. Хапките се овалват първо в разбитите яйца, а след това и в сухата смес. Оставят се във фризера за още 10-15 минути.
След това отново се овалват в яйца и галета и се слагат в уреда. Приготвят се за около 10 минути на 200 градуса. По време на готвенето се обръщат.