Крекери с хайвер с маслинова паста

h

Необходими продукти

За крекерите:

  • 400 гр. бяло брашно
  • 2 ч.л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • 4 с.л. зехтин или олио
  • 200 мл вода

Хайвер с маслинова паста Денито

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички сухи съставки и след това се добавя зехтина/олиото и водата. Разбърква се докато се оформи тесто. Готовото тесто се разделя на две равни части и се поръсва с брашно. Всяка част се разточва, така че да се получи тънък лист тесто – около 5мм. Разточеното тесто се нарязва с остър набрашнен нож(или нож за нарязване на пица) на триъгълници или форми по ваше желание. Нарязаните сурови крекери се поставят внимателно в тава върху намазнена кухненска хартия и се печат за 12-15 мин на 200 С. След изстиване гарнирайте с хайвер с маслинова паста Денито.

Използвани продукти Денито