Картофи на гребен със сос Градински треви

h

Необходими продукти

  • 2 ½ кг средно големи картофи
  • 2 ½ 1л черен пипер на зърна
  • 150г масло
  • 120мл зехтин
  • Морска (едра) сол

Използвани продукти Денито

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200С / 180С с вентилатор. Поставяйте по един картоф в голяма лъжица и така правете по един разрез на разстояние от 3мм. Лъжицата няма да позволи да направите по-голям разрез от необходимото. Загрейте зехтина и добавете маслото, за да се разтопи. След това залейте внимателно картофите отгоре, като трябва сместта от масло и зехтин да омаже добре отвътре разрязаните места. Поръсете обилно със сол и черен пипер, като използвате мелничка. Опитайте се да разделите максимално разрязаните части на картофите, за да може да придобият максимално апетитен вид. Печете 45-50 минути на 200С без вентилатор или 180С с вентилатор на най-долния ред на фурната, докато добият приятен златист загар.

Поднесете със сос Градински треви.