Картофени кюфтета с бадемова коричка и чеснов сос

h

Необходими продукти

  • 1 кг картофи
  • 100 г сирене
  • 100 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. мащерка
  • сол
  • черен пипер 
  • брашно
  • 200 гр. бадеми натрошени
  • чеснов сос – ДЕНИТО

Начин на приготвяне

Чудите се защо картофените кюфтенца все не Ви се получават? Нека Ви разкрием един лесен, интересен и изпитан начин за приготвянето им:

Поставете картофите необелени в тенджера със студена вода, която да ги покрива напълно. Сварете ги до пълна готовност и ги оставете да се охладят.

Разбийте 2 яйца в купа и ги оставете настрани.

Обелете готовите картофи, намачкайте ги в дълбок съд и към тях прибавете настърганите сирене, кашкавал и подправки. Объркайте сместа добре и прибавете 1 яйце. Ако сместа не е недостатъчно гъста добавете малко брашно и отново разбъркайте.

От картофената смес оформете кюфтенца с желана големина, като всяко едно овалвате първо в брашно, след това в двете разбити яйца и за финал в натрошените бадеми. Сложете ги в хладилника за около 40 минути, за да стегнат хубаво.

В дълбок тиган загрейте мазнина, която трябва да покрива поне ½ от височината на кюфтетата. За да не се пръснат, е много важно мазнината да е силно нагорещена – тайната на перфектните кюфтенца. Изпържете ги от двете страни до получаване на златист загар. След като са готови, ги поставете върху кухненска хартия или салфетки, за да се премахне излишната мазнина. Сервирайте ги топли или студени, гарнирани с чеснов сос за един съвършен завършек.

Използвани продукти Денито