Глазирани ребърца с барбекю сос

h

Необходими продукти

  • 2кг ребра от свинско месо
  • 150мл бяло вино
  • 1чл кимион на зърна
  • 1чл кориандър на зърна
  • 2сл кафява захар
  • 2чл сол
  • олио
  • 4сл Барбекю сос Денито
  • 2сл кетчуп
  • 1чл сос Уорчестър

Използвани продукти Денито

Начин на приготвяне

Смесете кимионът, кориандъра, захарта, солта и олиото в купичка. Овкусете ребрата с приготвената смес. Поставете в тава и добавете виното и малко вода. Покрийте с алуминиево фолио и печете около 2ч във фурна загрята на температура от 170С без вентилатор или 150С с вентилатор.

През това време пригответе сместта за глазиране като в купичка смесете барбекю сосът, кетчупът и сосът Уорчестър.
След като мине 1ч премахнете алуминиевото фолио, намажете ребрата със сместта от барбекю сос, кетчуп и сос Уорчестър и печете още около час, или докато ребрата се глазират, на температура от 220С без вентилатор или 200С с вентилатор. Докато се пекат, периодично, може да поливате с отделения при печенето сос.